6 Mart 2012 Salı

Beşiktaş, Atletico'yu Eleyebilir mi ?


Tarihler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gösterdiğinde, kadın erkek hepimiz ekran başında olacağız, Avrupa Kupaları'nda yoluna devam eden tek temsilcimiz Beşiktaş için.

Süper Toto Süper Lig'de lider Galatasaray'ın tam 17 puan gerisinde kalması, son maçlarda Trabzonspor ve Galatasaray'a karşı aldığı yenilgiler, kulüpte başkan olmaması, tüm yıldızlarının sezon sonunda satışa çıkarılacağının kesin olması gibi bir çok negatif unsur var Beşiktaş'ın üzerinde bu maç öncesi. Peki rakipte her şey dört dörtlük mü ?

Tabii ki hayır. Manzano'nun görevine son verildikten sonra Simeone'nin takımın başına getirilmesiyle Vicente Calderon'un sakinleri biraz daha heyecan duyar oldu. Ancak takıma kazandırılan agrasiflik dışında skora yansıyan çok da artılar olmadığını hep birlikte gözlemleyebiliriz. İstatistiklere bakacak olursak, Atletico Madrid'in de Beşiktaş'a benzer şekilde son 5 maçtır galip gelemediğini ( 1 maglubiyet 4 beraberlik )ve onlar için de umudun Avrupa Ligi'nde olduğunu fark etmek için alim olmaya gerek yok.

Peki gelelim kritik soruya.. Beşiktaş bu maçların galibi olarak bir üst tura çıkabilir mi ? İşte bu noktada şapkamızı önümüze alıp öz eleştiri yapmak durumundayız diye düşünüyorum. Her ne kadar Carlos Carvalhal taraftarlarca kabul görmüş olsa da Trabzonspor ve Galatasaray maçlarındaki futbol tablosu hiç de iç açıcı değildi. Ancak, buna hemen olumlu bir done ile de karşılık vermek mümkün çünkü Beşiktaş'ın Avrupa macerasında çok daha farklı oynadığını hepimiz gördük. Özellikle muhteşem Stoke City maçı (2-1 kaybedilen ) ve Braga'daki ilk maç bizi finale giden yolda oldukça heyecanlandırdı.

Ama, Atletico Madrid, Stoke City ve Braga gibi mi ? Bu konuda soru işaretleri çok fazla. Braga'nın Madrid ekibinden çok daha etkili ve tehlikeli olduğunu bize gösteren bir çok unsur olsa da (Alan, Lima ve takım ruhunun yüksek olması gibi ) , Atletico Madrid'in kurum kültürünün çok kuvvetli olduğu da bir gerçek ve Madrid ekibi de bu tur için her şeyini kesinlikle verecektir.

Sonuç olarak, sorumuzun yanıtını tam olarak bulmuş sayılmayız ama Avrupa Ligi'nde farklı oynayan bir Beşiktaş'ın şanslı olabileceğini düşünürsek, Atletico Madrid'in de beceri olarak yoksun günlerinden birine denk geleceğini umut ederek, siyah beyazlı futbolcuların Kadınlar Günü'nde eşlerine güzel bir galibiyet sunmalarını ve taraftar olarak İnönü'deki maça rahat gitmemizi sağlamalarını dileyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin