19 Haziran 2009 Cuma

Topuz Transferi...


Günlerdir spor kamuoyunu meşgul eden konu şüphesiz ki Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a mı yoksa Fenerbahçe’ye mi transfer olacağıydı? Bir yanda basına demeç üstüne demeç verip ısrarla Beşiktaşlı olduğunu söyleyen bir futbolcu, bir yanda olayı artık sıradan bir futbolcu transferi olarak görmeyip işi neredeyse kan davasına dökmüş olan iki kulüp başkanı, bir yanda da yangına körükle giden Kayserispor yönetimi.
Öncelikle Mehmet Topuz’un davranışlarının profesyonel bir futbolcuya yakışmadığı taraflı tarafsız herkesçe kabul ediliyor.Türkiye’nin iki dev kulübünü peşinden koşturan bu derece popüler ve başarılı bir sporcunun yapmaması gereken her şeyi yaptı Mehmet Topuz. Kimi konuşmaları belki günü kurtarmıştı. Bir camianın gözünde ilah olmuşken diğer bir camianın gözünde zerre kadar değeri kalmamıştı. Bugün Mehmet Topuz Fenerbahçe’ye imza attı fakat yine de değişen birşey olmadı. Sadece aktörler değişmişti…
Konuya paralel olarak çok değil bundan 6 ay öncesine gidelim. Devre arasında Yusuf transferi için Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelmiş, Yusuf Antalya’ya Trabzonspor kampına kadar gitmiş fakat bir anda Beşiktaş’a imza atmıştı. İşte profesyonel futbolcu kendisini burada gösteriyor. Hiçbir zaman çıkıp ne Trabzonspor ne de Beşiktaş hakkında en ufak bir olumsuz açıklaması olmadı. Beşiktaş’a imza attıktan sonra Trabzonspor hakkında söylediği tek şey “kendilerine teşekkür ediyorum” oldu. Büyük futbolcu olmak böyle birşey olsa gerek..
Gerçek olan şu ki bu olay Türk futbolunda ne ilk ne de son. Geçmiş yıllarda da benzer birtakım olayları yaşadık. Yakın geçmişe göz atarsak bir Tümer Metin olayı ile karşılaşıyoruz. Çok daha eskiye gidersek Elvir Balic’in Galatarasay forması hakkında söyledikleri dün gibi aklımızda.

ERHAN BARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin