25 Mayıs 2009 Pazartesi

Yüzde 51 Beşiktaş



Beşiktaş, sezon başından beri süre gelen “ ilk altı takımı yenememe” zincirini Galatasaray derbisiyle kırmış oldu. Tabi bunu salt bir Beşiktaş başarısı olarak görmek ne kadar doğru olur, orası muamma..

Geçtiğimiz hafta oynanan kupa maçının ardından yaptığım “ bu maçı Denizli kazanmadı, Aragones kaybetti.” Yorumunu bu kez Galatasaray için uyarlayacağım. Sanırım maçı izleyen herkes de benimle hem fikirdir.

Derbi öncesi genel kanı, “ bu sefer favori kazanacak.” yönündeydi.. Evet, sonuç olarak kimse tahmininde yanılmadı ve beklendiği gibi derbinin galibi ev sahibi oldu. Fakat, herkesi şaşırtan Galatasaray’ ın sergilediği futbol oldu. Sanırım Galatasaray bu sezonun en iyi performanslarından birini sergiledi, eminim ki bir çok Galatasaray taraftarının aklından “ bir sezon nerdeydiniz” sorusu geçmiştir.. Bir ara maç 2 hafta önce oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasının kopyası görüntüsündeydi. topla daha çok oynayan, pozisyonlara giren yine konuk takımdı.. Hatta Milan Baros girdiği pozisyonlarda Guiza gibi Rüştü’nün üzerinden aşırtmayı denese Galatasaray güle oynaya kazanacaktı. Duran topta adam paylaşımı konusundaki yanlışlara ek olarak, ikinci golde yine bireysel bir hatadan dolayı yaşanan talihsizlik eklenince iyi oynadığı bir oyunu kaybetti Galatasaray.


Bülent Korkmaz göreve geldikten sonra, gol yollarında yaşanan kısırlıktan muzdarip olan Galatasaray belki de bu süreçteki en ofansif oyununu ortaya koydu. Fakat kaçan gol fırsatlarının üstüne bir de sakatlıklardan dolayı gerçekleşen zorunlu rotasyonların eklenmesi takımı üç puandan etti. Mehmet Topal’ın kendi mevkisindeki başarısı bilinen bir gerçek fakat sahanın farklı alanlarına duyduğu yabancılık ve bunun getirdiği acemilik takımı olumsuz yönde etkiliyor. Tabi mecburiyet yüzünden kimse kimseyi eleştiremez, bu noktada da gerek Bülent Korkmaz kadroyu kullanış biçimiyle, gerekse Mehmet Topal saha içindeki çabasıyla ellerinden geleni yaptılar.

Şampiyonluk yolunda en önemli maç olan bu derbi de Beşiktaş ‘ın futbolu hakkında çok şey söyleyebileceğimi sanıyordum fakat şampiyonluk stresine iyice giren Beşiktaş İnönü ‘de adeta sahadan silindi.. Beşiktaş artık yolun sonuna gelmesine karşın halen stres altında oynama konusunda bekleneni veremiyor. Bunda en önemli sebeplerden biri de uzun süredir şampiyon olamamanın verdiği sıkıntı. Hedefe bu kadar yaklaşmış olmanın yarattığı heyecan, siyah beyazlı futbolcuları profesyonel ruhtan uzaklaştırıp, sahada hiç beklenmedik derecede acemice hatalar yapmalarına sebep oluyor.. Bu durumda, her ne kadar son haftaya girildiğinde en büyük avantaja sahip takım Beşiktaş gibi görünse de hala lig bitmiş değil. Son hafta şampiyonu stresin ve şansın belirleyeceği göz önüne alındığında, Denizli’nin de söylediği gibi; yüzde 51 Beşiktaş..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin