15 Nisan 2009 Çarşamba

Derbiyesiz...


Adnan Polat’ın maç sonu yorumlarını,köşe yazarlarından bazılarının yazılarını hayretler içinde okudum bu hafta lig maçları sonunda.Düşündüm benim izlediğim maçlarla insanlara düşüncelerini direkt söyleyebilenlerin izlediği maçlar farklı mıydı diye?
Sayın Polat bir tezgahtan bahsetti.Belki de tarihlerinin en kötü futbolunu oynayan 2 büyük takımın yarış dışı bırakıldığını söyledi.Hatta bu teorisine ezeli rakiplerini de ekleyip bunu sadece kendisinin düşünmediğini de belirtti.Soruyorum takımınız üstün bir futbol oynadı da suçladığınız hakem mi durdurdu sizleri?Şampiyonlar ligine gidememeniz,UEFA kupasından elenmiş olmanız da mı bu tezgahın bir parçası?8-0’lık galibiyetiniz sonrası averajla gelen şampiyonluk nedir peki?
Eski hakem,yeni yorumcu köşe yazarlarımızın ve sizin maçı katlettiğini söylediğiniz hakemden bahsedelim birazda.Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi kartlar çekinmeden hakemin cebinden çıkıyor.Yorumcularımız! bu kadar kolay kart çıkmaması için bas bas bağırıyorlar köşelerinde,derbiden sonra kartlarını çıkarmayan,idareli kullanan,ortamı yumuşatmaya çalışan hakem suçlanıyor bu seferde!!Hakem kararlarında olduğu gibi yorumlarda da bir standartımız yok maalesef ki.Galatasaray-Beşiktaş derbisi.Derdini anlatmaktan başka bir amacı olmayan Delgado 2.sarı karttan oyundan tereddütsüz atılıyor.Dünya derbimize! bakalım.Fırat Aydunus’un her kararından sonra neredeyse hakemin üstüne çıkan futbolcular oyunda tutuluyor.Hakemin bütün çabası futbolu ön planda tutmak.Oyuncu tavırları ne kadar farklı ama canınız yandı ya tezgah oldu bütün bu olanlar.Kendinizi ne kadar komik duruma düşürdüğünüzü anlamadıysanız önce kovup sonra teknik danışman olarak getirdiğiniz Feldkamp’a sorun belki o size söyler.
NOT: Okan Buruk’un ayağının kırıldığı pozisyonda faul kararı bile vermeyen bir hakemin yorumları bence zaten anlamsızdır.
SERCAN KARAKAPLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin