8 Nisan 2009 Çarşamba



Beğenmiyorum arkadaş Türk Sporunun geçmişini ve geleceğinin durumunu beğenmiyorum. Hatırı sayılır bir sanayiye ve bütçeye sahip olan Türk Sporu yıllardan beri düzgün yönetilmediği için geçici ve günlük başarılarla kendini avutmaktadır. Klup takımlarının insafına ve bütçelerine bırakılan Türk Sporu bundan sonra da bir adım ileri gitmeyecektir.Bir ülkenin sporuna verdiği değer ve alamadığı başarılar, amatör sporlarına verdiği değerden anlaşılır. Ülkemizde her sporun hemen hemen Federasyonu, kurulları, komisyonları, beden terbiyesi, vb. bir sürü yöneticileri ve elemanları vardır, ve ne iş yaptıkları daha doğrusu yapamadıkları maalesef ortadadır. Sporcu, antrenör, masör ve teknik eleman yetiştirmekten, eğitmekten, desteklemekten ve başarıdan uzak bir sürü federasyon.. Otuz, otuz beş yıl öncesine gidiyorum. Hiçbir değişiklik yok. Spor tesisleri bakımsız, ilgisiz. Spora başlama yaşı Ortaokul ve Lise yıllarıdır. Yani okul çağındaki genç nesile gereken önem otuz yıl önce de verilmiyor du , şimdi de verilmiyor. Hatırlıyorum lise yıllarımızda okulumuzun kapalı spor salonuna hafta da tek ders olan beden dersi sayesinde girebiliyorduk. Bir de önemli günlerde. Hala bir çok okulumuzda kapalı spor salonları yok. Okulun bahçesine koyulan 3-5 tane basket potası ile gençler avutulmaktadır.
Amatör klüpler nerden kaynak bulacağım endişesi içerisinde yıllarca ayakta kalmaya çalışmışlar ama hepsi de teker teker yok olmaya mahkum olmuşlardır.Profesyonel klüpler ise borç batağı içindedirler.
Hele bir de seyirci kültürümüz var ki evlere şenlik. Tribünler adeta küfür üretme merkezi durumundadır. Müsabakalarda tribünler de polis olmasa her hafta kan gövdeyi götürecek. Yıllarca küfüre ve kötü tezahürata karşı verilen mücadele başarılı olmamıştır.
Spor basını deseniz ayrı bir havadan çalmaktadır. Sanki memleketimiz de spor olarak yalnızca futbol varmış gibi gazete ve tv lerde durmadan gerekli gereksiz yorumlar yapılmakta ve bu yorumların Türk sporuna hiçbir faydası olmamaktadır.
Beğenmeyişim bu yüzdendir..!!
OKTAY KAYNAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin