26 Nisan 2009 Pazar

Yüzde 51


Mustafa Denizli’nin Beşiktaş’ın başına geldiği ilk günlerde verdiği 26. hafta kehanetleri, üç hafta rötarlı olsa da gerçekleşmiş durumda..
Beş şampiyon adayıyla başlayan 29. haftanın sonunda sadece iki takım kaldı yarışın içinde; Sivasspor ve Beşiktaş..

Bir tarafta şehrin ve camianın birbirine kenetlendiği inancın temsilcisi Sivasspor, diğer tarafta tecrübenin temsilcisi, 2009 yılının en flaş takımı Beşiktaş.. İki takımın da seyircisi, başkanı, medyası, oyuncusu, teknik patronu temsil ettiği değerleri yansıtmakta..

Artık Denizli’nin o çok sevdiği tabirle şans yüzde 51, ama asıl önemli olan 51’lik dilime hangisinin daha yakın olduğu?..

Uzun zamandır şampiyonluğa hasret kalan Beşiktaş, zirveye bu kadar yaklaşmışken kupayı kaçırmak istemiyor. Mustafa Denizli'nin hedefi zaten 3 büyük takımı şampiyon yapan tek Türk teknik direktör olarak tarihe geçmek.. Takımla birlikte kendisinin de ayrı bir motivasyon içine girdiği görülüyor.. Heyecanı, maçı oyuncularıyla yaşaması artı bir değer katıyor Beşiktaş'a.. Fikstüründeki en zorlu deplasman olan Eskişehirspor maçını, rakibin eksikleri ve formsuz futbolu sayesinde kazasız atlattılar.. Önümüzdeki hafta da cezalıları ve sakatlarıyla, on bir çıkarmakta zorlanan Fenerbahçe’yi konuk edecekleri derbinin favorisi durumundalar.. Zaten kalan maçların pek önemi yok gibi.. Büyük ya da küçük, işin içine stres ve heyecan girdikten sonra iyi futboldan çok iki takımda sonuca gitmenin yollarını arayacak elbet..

Sivasspor ise artık “gönüllerin şampiyonu” değil, Türkiye liginde şampiyon olan beşinci takım olarak tarihe geçmek istiyor. Bu haftaya kadar şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Trabzonspor karşısındaki performansıyla Sivasspor hem rakibine havlu attırdı hem de pozitif futboluyla rahat bir nefes almış oldu..

Sivasspor geçen sene tecrübesizliğin etkisiyle şampiyonluğu Fenerbahçe ve Galatasaray arasında kalarak kaybetti.. Ancak bu sene durumlar farklı; hem karşısında tek bir rakip var, hem de geçen seneden kazandıkları bir tecrübe var.. Geçen yıl büyük maçları kaybeden Sivasspor bu sezon büyükler karşısında mağdur duruşuyla kazanamayacağını öğrenmiş bir şekilde sahaya çıktı ve özellikle de kendi evindeki maçları kayıpsız atlattı.. Ayrıca kalan maçlarda şampiyonluktaki rakibiyle karşı karşıya gelmeyecek, hem puan hem de averaj açısından da avantajlı durumda..

Beşiktaş şampiyon olsa da olmasa da Mustafa Denizli ile ilgili kararını şimdiden vermesi gerekiyor.. Takıma çok ayrı bir hava kattığı kesin.. Belki de Yıldırım Demirören'in başkanlık dönemi içinde verdiği en doğru karardır Mustafa Denizli..

Sivasspor ise bu sene son şansını kullanıyor olabilir.. Çünkü gelecek sene bazı oyuncularını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalırsa aynı havayı yakalaması biraz zor olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin