15 Mayıs 2012 Salı

Altın Ayakkabı sahibine kavuştu.


Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, La Liga'da sezon boyunca attığı 50 golle hem ligin hem de Avrupa'nın gol kralı olmayı başardı.
Ligde en yakın takipçisi Real Madrid'li Cristiano Ronaldo'ya dört gol fark atan Messi, Altın Ayakkabı ödülünün de sahibi oldu. İlk iki sırayı paylaşan Messi-Ronaldo ikilisini Arsenal formasıyla Premier Lig'de 30 gol atan  Van Persie takip etti. 

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'in gol kralı Burak Yılmaz da listede ilk 10'a girmeyi başardı. Trabzonspor'un başarılı golcüsü attığı 33 golle Radamel Falcao ve Diego Milito gibi yıldızları geride bırakarak sekizinci sıraya yerleşti. Bayern Münih’ten Gomez, Manchester United’tan Rooney ve Milan’dan Ibrahimovic'ten gol sayısı olarak üstün olsa da liglerin zorluk derecelerine göre atılan gollerin puan katsayıları değiştiği için attığı her gol için 2 yerine 1.5 puan alan Burak ilk 3'e giremedi. (66 puan yerine 49.5 puan almıştır.)

Messi bu ödülü 2009-10 sezonunda 34 gol atarak kazanmıştı. Ödülün son sahibi ise 2010-11 sezonunda Cristiano Ronaldo'ydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin