18 Mayıs 2012 Cuma

Olimpiyat meşalesini David Beckham taşıyacak.


Olimpiyat Meşalesi, 1896'da ilk modern olimpiyat oyunlarının düzenlendiği  Atina Panathinaiko Stadı'nda 17 Mayıs'ta düzenlenen  törenle, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi'ne verildi. Törende meşaleyi Prenses Anne teslim aldı. Törene, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas ile Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve ünlü İngiliz futbolcu David Beckham da katıldı.

Beş genç sporcunun da aralarında bulunduğu “Olimpiyat Meşalesi Delegasyonu” daha sonra İngiltere'ye British Airways'in ''Firefly'' yani Ateşböceği adlı uçağı ile dönecek. Delegasyon, Cornish havaalanına inecek. Meşaleyi taşıyacak uçağa Ateşböceği ismi İngiliz öğrenciler tarafından verildi. Uçak mühendislerin dokuz günlük çalışmaları sonucunda sarı, beyaz ve altın rengine boyandı.

Meşalenin İngiltere'deki 70 günlük ve 8 bin millik yolculuğu ise Cumartesi sabahı başlayacak.

Meşale tüm ülkeden 8 bin sporcu tarafından taşınacak. İngiltere'nin güneybatısından 19 Mayıs'ta yola çıkacak meşale, 70 günde 12 bin 875 kilometre yol katettikten sonra Londra Olimpiyat Oyunları'nın başlayacağı 27 Temmuz'da Londra'ya ulaşacak. 2012 Olimpiyat Oyunları 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin