17 Mayıs 2012 Perşembe

Euro 2012'de Polonya'da 10bin polis görev yapacak.


Ukrayna ve Polonya’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Polonya, şampiyonada hiç bir güvenlik sorununun olmaması için işi sıkı tutuyor. Polonya’da Euro 2012 Futbol Şampiyonası boyunca 10 bin polis stadyumlarda görevlendirilecek. Emniyet müdürü Marek Dzialoszynski, güvenliği elden bırakmayacaklarını söyledi: “Tüm ayrıntıları yeniden gözden geçirdik. Ekipman ve alt yapı olarak bu organizasyona hazırız.” 

Polonya hükümeti 30 milyon Euro’luk fonu güvenlik harcamaları için ayırmış durumda. Şampiyona sırasında yaşanabilecek her türlü tehlikeye karşı ise tatbikatlar devam ediyor. Tatbikatları yöneten polis şefi Janusz Wojtowics çalışmalarının sürdüğünü söyledi. ‘‘Biz Avrupa Şampiyonası’nda tam hazır olmak için her duruma karşı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi ki bu yaptığımız olağanüstü ve gerçekleşmesini de hiç istemeyeceğimiz bir durum. Ama biz her duruma hazırlıklı olmalıyız. Biz en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz.” Polonya güvenlik güçlerinin hayali rehineleri kurtarmak için 250 polisle düzenlediği son tatbikatta ise film sahnelerini aratmayan görüntüler yaşandı.

8 Haziran’da Varşova’daki açılış maçıyla başlayacak turnuvaya Polonya turnuvaya dört şehirle katılıyor.  Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek şampiyona için Polonya’ya 700 bin futbolseverin gitmesi bekleniyor.

Kaynak: tr.euronews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin