22 Mayıs 2012 Salı

Münih'te hayal kırıklığı


Bayern Münih’in sezonu kupasız kapaması ve kendi sahasındaki acı yenilgi, Alman basınında manşetlere taşındı.

Münih’in Allianz Arena Stadyumu’ndaki Bayern Münih-Chelsea mücadelesinde maçın oyuncusu şüphesiz bitime iki dakika kala attığı beraberlik golüyle takımına yeniden hayat veren ve penaltı atışlarında son vuruşu gole çevirerek Chelsea’nin şampiyon olmasını sağlayan Didier Drogba’ydı.
İtalyan Tuttosport gazetesi, Drogba ile ilgili “Almanların acımasız celladı” başlığını atarken, La Republica’da “Drogba, Bayern’in kalbini kırdı” cümlesi göze çarptı. FIFA Başkanı Joseph Blatter de kazanan takımı kutladı. Blatter’in Twitter hesabında “İnanılmaz Didier Drogba’ya bravo” cümlesi yer aldı.

İngiliz kamuoyunda ise başarının mimarı olarak görülen kulübün sahibi Rus milyarder iş adamı Roman Abramoviç'e övgüler yağdırıldı ve “Abramoviç'in en büyük dileğinin gerçekleştiği” yorumu yapıldı. İngiliz Daily Telegraph gazetesinde ise "Şampiyon olduktan sonra nasıl kazanıldığının bir önemi yok" yorumuna yer verildi.

Maçın en şanssız isimlerinden biri uzatma bölümlerinde penaltı atışından yararlanamayan Arjen Robben’di. Hollandalı yıldız hayal kırıklığını "Şimdi ıssız bir adada bir hafta geçirmek isterdim" sözleriyle dile getirdi.

Maç sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan isimlerden biri de Bayern Münih kulübü başkanı Uli Hoeneß’ti. "Bu çok dramatik, akıl almaz bir olay. Hâlâ ne olup bittiğini anlayabilmiş değilim" diyen Hoeneß, Bayern'in ikinci yılını da kupasız kapattığını ifade ederek “Hep ikinci olmak kabul edebileceğim bir durum değil. Belki de Bayern'de istediğimiz başarıyı zorlayacak nitelikte yeterince oyuncu yok" dedi.  Ancak Hoeneß bu sözlerin somut olarak ne gibi sonuçlar doğuracağına değinmedi. “Futbol ne yazık ki her zaman adil değil” diyen Alman Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Matthias Sammer, Chelsea'nin katı savunma taktiğini de eleştirerek “Futbolun geleceği buysa, bu bir felaket” ifadesini kullandı.

Milli takımın bel kemiğini oluşturan Bayernli oyuncular şimdi bu maçı unutup, yeni bir hedefe konsantre olmak zorundalar. Üç kupadan da eli boş ayrılan Bavyera ekibinin Alman oyuncuları için en azından şimdi EURO 2012'de alınacak bir şampiyonluk teselli olacak.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin