17 Mayıs 2012 Perşembe

Liverpool'da Dalglish dönemi sona erdi.




Liverpool menajeri  Kenny Dalglish'in görevinden ayrıldığı açıklandı. Önceki menejer Roy Hudgson'ın Ocak 2011'de görevden ayrılmasının ardından Dalglish, Liverpool tarihinde ikinci kez göreve getirilmişti. Göreve getirildiği ilk sezonda 13. sırada teslim aldığı takımı sezon sonunda yedinci sıraya yükseltmeyi başarmıştı.

Bu yıl Federasyon Kupası'nda (FA Cup) final oynamayı başaran ve Carling Cup'ı kazanan Liverpool sezonu sekizinci sırada ve 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 14 mağlubiyetle kapattı. Premier Lig'i 52 puanla bitiren Liverpool, 1953-54 sezonundan bu yana en kötü sezonunu yaşadı. Geçtiğimiz dönemde futbol direktörü Damien Comolli'yle de yolları ayıran Liverpool yönetimi, yeni sezon öncesinde revizyon politikasına devam ediyor.

61 yaşındaki İskoç teknik adamın ayrılığı , kendisinin Liverpool’un sahipleri olan Amerikalı işadamları John Henry ve Tom Werner'le Boston'da yüzyüze yaptıkları görüşmelerin hemen ardından basına yansıdı. Dalglish'in yerine en güçlü adaylar, halen Wigan menajeri olan  Roberto Martinez ile eski menajer Rafael Benitez olarak görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin