15 Mayıs 2012 Salı

Bundesliga'da Gol Kralı Huntelaar


2010 yılında 25 maçta yedi gol attığı Milan’dan Bundesliga devi Schalke 04’e 12 milyon € karşılığında transfer olduğu zaman, neler yapabileceği büyük merak konusuydu. En azından Bundesliga’da popüler medyanın baskısından uzak, takım oyununun bireysellikten daha öne çıktığı bir platformda yeni baştan doğabilirdi.  İlk golünü 2010 Eylül’ünde Schalke’nin kendi sahasında Dortmund’a 3-1 yenildiği maçta kaydetmişti.  O sezonu sadece sekiz gol atarak tamamladığında Schalke’nin yeni sezon için yeni bir forvet  arayışı içerisinde olup olmayacağı çoktan medya gündemine düşmüştü bile. 

Yeni sezonla birlikte , gittikçe daha uyumlu olmaya başladığı Real Madrid efsanesi  Raúl ile birlikte forvette harikalar yaratmaya başladı. Sezonun son haftasında Werder Bremen ağlarına gönderdiği iki gol ile birlikte adını “gol kralı” olarak manşetlere taşımıştı.  Bu aynı zamanda Bundesliga tarihinde “gol kralı olmayı başaran ilk Hollandalı” oyuncu olduğu anlamına da geliyordu.  Yanısıra, “Bundesliga’da  bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu” olma özelliğine de sahip oldu. Daha önce Wolfsburg’lu Grafite ve bir dönem Beşiktaş’ ta da oynamış olan Ailton 28 golle sezon tamamlamışlardı.  Her ikisi de Brezilyalı idi. Huntelaar gibi  bir gol makinasına ev sahipliği yapan Schalke 04 de bunun mükafatını ligi üçüncü sırada bitirip direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde ederek gördü. 

Yeni sezonda Huntelaar’ın yanında Raúl olmayacak. Çünkü artık kariyerini sonlandırmaya hazırlanan Raúl, Katar’ın Al Sadd kulübüne transfer oldu.  Bakalım, Huntelaar önce Euro 2012’de sonrasında Schalke’de nasıl bir performans sergileyecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin