22 Mayıs 2012 Salı

Chelsea'nin şampiyonluk coşkusu


Onbinlerce Chelsea taraftarı, takımın kupayı kazanması karşısındaki sevincini Londra sokaklarında gösteriler düzenleyerek gösterdi. Oyuncuların üstü açık otobüsle Londra'nın batısında yaptıkları geçit sırasında taraftarlar trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Chelsea takımının mavi beyaz formasına bürünen taraftarlar, otobüsün güzergâhı boyunca dizildi. Kupa, takımın menejeri Roberto di Matteo’ya teslim edildiği sırada kalabalıktan sevinç sesleri yükseldi. Chelsea kulübünü on yıl önce satın alan Rus işadamı Roman Abramovich'in kupa hayalini gerçekleştirmek için bir milyar doları aşkın para harcadığı tahmin ediliyor.

2011-2012 sezonunun ilk yarısı, Londra'nın batısındaki mahalleyle aynı adı taşıyan takım için son dokuz sezonun en kötüsüydü. Rus milyarder Roman Abromoviç'in kulübü 2003'te satın almasından bu yana, bu derece kötü günler yaşanmamıştı.  Porto ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Villas-Boas'ın başındaki takım ilk 27 maçta sadece 13 galibiyet alabildi; üç puanı teslim ettiği takımlar arasında Queen's Park Rangers, Aston Villa ve West Brom bulunuyor.

Şampiyonlar ligi zaferinin ardından Menajer Roberto di Matteo ve Abramoviç de oyuncuları taşıyan otobüste yerlerini aldı. Otobüs, Eel Brook Common'da durduğunda oyuncular kendilerini bekleyen binlerce kişiden oluşan kalabalığa hitap etti.

Kaynak: BBC Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin