16 Mayıs 2012 Çarşamba

Euro 2012 için 50 bin bilet elde kaldı.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkelerden Ukrayna’ya 800 binden fazla taraftarın gelmesi bekleniyor. Turnuva için bilet fiyatları 30 ila 600 euro arasında değişiyor. Organizatörler, fiyatların normal olduğunu düşünüyor: 
“Biletler pahalı değil. Bilet fiyatı politikası konusunda son derece dikkatliyiz. Ukrayna ve Polonya piyasasını araştırarak çok sayıda görüş aldık. Yani Euro 2012 için bilet fiyatları 2008 ile karşılaştırıldığında oldukça makul. Ayrıca bu ortalama bir Ukraynalı için pek de bir problem olmamalı; çünkü bunun gibi bir organizasyon fırsatı 50 ya da 100 yılda bir gelir.”

Biletler için yüksek talep beklenmesine rağmen, elde kalan biletler oldu. Bunun üzerine organizatörler, Mayıs ayı başında biletleri yeniden satışa çıkardı: “Biletlerin geri dönüşü yok. İnsanlar, biletleri için belirli tarihe kadar ödeme yapmak zorunda. Bazıları ödedi, bazıları ödemedi. UEFA’nın da teknik olarak bir son tarihi var. Bugün bazı biletlerin satılmadığını söyleyebiliriz. 1 milyon 450 bin satılan biletle karşılaştırılığında satılmayan 50 bin bilet için çok da üzülmeye değmez.”

Taraftarların biletleri satın almaktan vazgeçmelerindeki sebeplerden biri de Ukrayna’da konaklama ücretlerinin turnuva boyunca pahalı olması. Örneğin dört yıldızlı bir otel için insanların ödemesi beklenen ücret yaklaşık 300-400 Euro arasında değişiyor. Düşük gelirliler için üniversite yatakhanesi, hosteller çare olarak görünüyor. Hostellerdeki sorun ise burada kalacak insanlardan en az üç gece için ödeme yapması isteniyor. Bunun da maliyeti 150 ila 300 Euro arasında oluyor. 

Grup maçlarını bu ülkede oynayacak Fransa’nın Ukrayna Büyükelçisi Alain Remy de şampiyonayı merakla bekleyen isimlerden. Remy, milli takımından önce maç yapılacak yerleri gezmiş: “Ukrayna otoriteleri, taraftarların beklentilerinin farkında. Onlar Ukrayna’ya gelmek istiyor. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hazırlık süreci aylar aldı. Bu Ukrayna için oldukça yeni bir süreç ve yeni bir tecrübe oldu. Fransa milli takımı, şampiyona süresi boyunca Ukrayna’da kalmaya karar veren iki yabancı takımdan biriydi. Öncelikle bunu hatırlatmak isterim. Son zamanlarda Donetsk’e gittim. Fransa takımının kalacağı ve antreman yapacağı yerleri gördüm. Burası şu anda Shakhtar Donetsk takımına ait. Avrupa’da da oldukça iyi bir üne sahip. Bu harika ünü de hak ettiğini söyleyebilirim.” Fransa Milli Takımı, şampiyonadaki ilk maçını İngiltere’ye karşı 10 Haziran’da Donetsk’te oynayacak.

Stadyum yönetimi buranın çok iyi şekilde hazırlandığını söylese de hala yapacak işler var. Örneğin, UEFA gözlemcilerin sahadaki çim konusunda şikayetleri var. Yönetim de bu yüksek standartları yakalamak için saha çalışması yürütüyor. 

Kaynak: tr.euronews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin