16 Mayıs 2012 Çarşamba

Hertha Berlin de küme düştü.

Bundesliga Play-Out eşleşmesinde Hertha Berlin ile 2-2 beraber kalan Fortuna Düsseldorf, adını bir üst lige yazdırdı. Berlin ekibi ise 2. Bundesliga'ya düştü.  Play-Out ikinci maçında Fortuna Düsseldorf ile Hertha Berlin karşı karşıya geldiler. Berlin'de oynanan ilk karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanan Fortuna, kendi sahasında iki kez öne geçtiği karşılaşmayı 2-2'lik eşitlikle tamamlamayı başardı.

Karşılaşmada Fortuna Düsseldorf'un golleri 1. dakikada Maximillian Beister ve 59. dakikada Ranisav Jovanovic'den gelirken, Hertha Berlin'in gollerini 23. dakikada Anis Ben Hatira ve 85. dakikada Raffael kaydetti. Hertha'da 55. dakikada ikinci sarı kartını gören Anis Ben Hatira takımını sahada 10 kişi bırakan isim oldu. 

 90+2. dakikada Fortunalı taraftarlar, maçın bittiğini sanıp sahaya inerek erkenden kutlamalara başladılar. Oysa ki maça yedi dakika ilave edilmişti. Karşılaşmanın Euro 2012’de de görev alacak hakemi Wolfgang Stark, soyunma odasına giderken; saha içindeki güvenliğin sağlanmasının ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Geride kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fortuna Düsseldorf, 15 sezon sonra yeniden Bundesliga'ya yükselirken; Hertha Berlin ligden düşen son ekip oldu.

Ve böylece, yeni sezonda oynanacak tüm Avrupa ligleri göz önüne alındığında "en üst ligde başkent takımı yer almayan" tek ülke Almanya oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Futbol Bloglarini Takip Edin